• darkblurbg

Drone inspecties

 

Wat is een drone inspectie?

Een drone inspectie is een manier om informatie te verzamelen over de staat van een object. Het is een visuele inspectie die uitgevoerd wordt als het object door de locatie, hoogte, grootte, complexe vorm of moeilijke toegang lastig te bereiken is. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Het grootste voordeel is dat het object vanuit verschillende hoeken geïnspecteerd kan worden en de zoomlens op de camera kan de kleinste onderdelen van het object scherp in beeld brengen. 

Een drone inspectie kost meestal minder tijd dan een traditionele inspectie en leidt in de meeste gevallen ook tot betere resultaten.

 

Welke soorten drone inspecties kan NotCorr uitvoeren?

  • Industriële Inspectie

Het inspecteren van grote industriële installaties is een behoorlijke uitdaging. Door omgevingsfactoren zijn hier risico’s aan verbonden en om deze te minimaliseren, worden installaties vaak noodgedwongen stilgelegd. Voor inspecties op hoogte moeten vaak gebruik worden gemaakt van hoogwerkers, rope access teams of steigerbouw. Voor een drone inspectie is dit niet noodzakelijk en hierdoor zijn dit soort inspecties door de tijdswinst prijstechnisch een zeer interessant alternatief.

  • Dakinspectie & Gevelinspectie

Een inspectie kan uitgevoerd worden om de staat van de dakbedekking, schoorstenen, dakgoten en gevelpanelen te beoordelen. Voor vastgoedeigenaren en makelaars is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de staat van een dak of gevel. De waarde van een huis kan dalen op het moment dat het dak of gevel er slecht uitziet of niet goed is geïsoleerd. Huiseigenaren, bedrijven en verzekeraars kunnen bijv. na een zware storm snel een goed beeld krijgen van de totale schade. Hier moet men anders gebruik maken van hoogwerkers, steigers of ladders, wat meer tijd vraagt en hogere kosten met zich meebrengt.

 

Risico’s van een drone inspectie

Een drone inspectie is uiteraard niet geheel risicoloos. Een eventuele fly-away of crash kan namelijk grote operationele en financiële gevolgen hebben. De vaardigheden van de drone piloot zijn hier dus extra belangrijk. Bedrijven doen er daarom ook verstandig aan om dit soort inspecties uit te besteden aan een professioneel drone service bedrijf.

NotCorr is door de EASA gecertificeerd in de klasse A1/A3 en A2 en mag in heel Europa missies uitvoeren. 

Daarnaast heeft NotCorr naast een bedrijfsaansprakelijksheidsverzekering ook nog een aparte droneverzekering.

 

Wat kost een drone inspectie?

Hier is helaas geen pasklaar antwoord voor.

Het uiteindelijke tarief van een drone inspectie is deels afhankelijk van de apparatuur die nodig is om de opdracht uit te voeren. Als een inspectie complexer of risicovoller is dan standaard kunnen er extra kosten berekend worden. Ook kan de complexiteit van de missie invloed hebben op de benodigde tijd. In Nederland geldt er specifieke wet & regelgeving voor het commercieel vliegen met een drone. 

 

Drone fotografie

Een dronefoto of dronevideo geeft een unieke blik op een woning of bedrijf. Vanuit het vogelperspectief maken we een indrukwekkende luchtfoto of een spectaculaire videoclip.  

Liever een panoramafoto of een 360 graden beeld van de omgeving vanaf grote hoogte?

Uw huis of bedrijf is nog nooit zo treffend op de foto gezet!

Een nieuw appartementencomplex, kantoorgebouw of landgoed wordt aantrekkelijk en duidelijk vastgelegd zodat uw klanten zich een beter beeld van het vastgoedproject kunnen vormen. Bij het maken van luchtopnames combineren wij overzichtsfoto’s met gedetailleerde foto’s vanaf verschillende hoogtes. De luchtfoto’s geven een enorme meerwaarde aan uw portfolio’s en bevorderen de verkoop.

Van nieuwbouwprojecten kunnen we ook een time-lapse maken, wat u een goed overzicht geeft vanaf de start van de bouw tot en met de oplevering.

 

Verhuurt u een B&B of een vakantiewoning en wilt uw deze laten opvallen tussen al die andere accomodaties? Een dronefoto of dronevideo toont het vanuit een heel ander perspectief. Het geeft de kijker bijvoorbeeld een goed overzicht van het terrein, een mooie impressie van de bosrijke omgeving, van het (zwem)water of dat leuke dorpje in de buurt.

Het maken van luchtopnames is een vak apart. De stand van de zon, bijkomende schaduwen en de omgeving zijn zaken waar wij rekening mee houden als we een luchtfoto van een woning maken.

  • Lage shots: Beelden van relatief lage hoogte die een unieke en sfeervolle impressie geven van het object.
  • Medium shots: Beelden van medium hoogte waarbij het object en het erf overzichtelijk in beeld worden gebracht.
  • Top-down shots: Beelden recht van boven waarbij de layout van het object en erf duidelijk zichtbaar zijn.
  • Omgeving shots: Een mooie impressie van de omgeving waardoor de ligging van het object sterk naar buiten komt.

 

NotCorr kan op dit moment alleen nog buiten eventuele No Fly Zones (NFZ) opereren.